NieuwenhuizenGenealogyPages
genealogy of the Nieuwenhuizen family
First Name:  Last Name: 
[Advanced Search]  [Surnames]

Isabelle Danesin

Female - 1659 • Name Isabelle Danesin 
  Nickname Isabelle 
  Gender Female 
  Permanent Record Number 1083 
  Died 28 Jan 1659 
  • Zij overleed ongehuwd zijnde. Zij was zeer begoederd en daar met haar afsterven de tak van haar grootvader Jacques van Nieuwenhuyse uitstierf, kwamen de nazaten van de broers dezer laatste als erfgenamen in aanmerking. De in de bibliotheek der Hoogschool van Gent en in het Fonds de Lophem van het R.A. Brugge gevonden genealogieen waarover wij reeds spraken, zijn zeer waarschijnlijk te dezer gelegenheid opgemaakt geweest.
   Met betrekking tot haar erfenis schijnt Isabelle Danesin alle voorzorgsmaatregelen genomen te hebben. Haar testament werd opgemaakt voor notaris J. Buydens te Mechelen op 6 mei 1652. Reeds 's anderendaags 7 mei, maar ook op 8, 11 en 22 van dezelfde maand laat zij een andere notaris ontbieden, de notaris Vreven van Mechelen door wie zij verschillende codicillen laat opmaken. Dit geschiedt in haar woonhuis, op de bovenkamer. Zij was reeds bedlegerig, maar, volgens de gebruikelijke termen, 'haere vyf sinnen, verstande ende memorie wel machtich synde ende gebruyckende.'
   De minuten van notaris Buydens zouden in het R.A. te Antwerpen berusten, maar, jammer genoeg hebben wij tot nog toe het testament van isabelle Danesin niet kunnen vinden. Niet alleen dit testament, maar ook de uitvoering ervan, de Staat van Goed opgemaakt ten sterfhuize en de akten van verdeling moeten uiterst interessant zijn.
   De verschillende codicillen hebben wij gevonden in het archief van Mechelen onder de minuten van notaris Vreven.

   Zie voor meer info hieromtrent de copy van de genealogie (Anton).
  Person ID I1083  Nieuwenhuizen Genealogy
  Last Modified 6 Feb 1994 

  Father Philippe Danesin,   d. 05 Mar 1615 
  Mother Barbe van Nieuwenhuyse,   d. 27 Jul 1632 
  Married 24 Jun 1586  Mechelen Find all individuals with events at this location 
  • Kerk: St. Rombautskerk
  Permanent Record Number 408 
  Family ID F408  Group Sheet  |  Family Chart